30-04-2024 00:39:11

Politiewagen 2020REGIO – Een 18-jarige Dordtenaar die 19 december bij Feyenoord-Ajax een steen door de ruit van een politiebus gooide en daarbij de agent achter het stuur raakte, is maandagmorgen aangehouden voor poging doodslag. Dat meldt de politie. ‘De agent raakte door de steen gewond en verloor de macht over het stuur. De agent op de bijrijdersstoel kon door het stuur over te pakken een ongeluk nog maar net voorkomen.’

 

 

 

Lees verder

Paard schrikt en raakt bekneld in paardentrailerDORDRECHT – Een paard raakte maandag bekneld in een paardentrailer. Waarschijnlijk is het dier geschrokken waarna het in een benaderde positie kwam te zitten. De hulpdiensten rukten uit naar de afrit (centrum) van de A16 om te helpen.

 

 

 

Lees verder

Laatste verse producten halen op de weekmarkt in DordrechtDORDRECHT – Veel vaste klanten van de weekmarkt kwamen vrijdagochtend naar de stad om hun laatste kerstinkopen te doen. Morgen, Eerste Kerstdag, is er uiteraard geen markt. Volgende week staat de markt op Oudejaarsdag, vrijdag 31 december, wederom van 08.00 tot 16.00 uur op het Statenplein en de Sarisgang.

 

 

 

Lees verder

Mobiele camera om constante hardnekkige overlast tegen gegaanDORDRECHT – De afgelopen maanden hadden bewoners, ondernemers en winkelend publiek op het Van Eesterenplein al enige tijd overlast van meerdere groepen jongeren. Om de overlast een halt toe te roepen is er in overleg met de winkeliersvereniging en de gemeente een mobiele camera geplaatst bij Winkelcentrum Bieshof.

 

 

 

Lees verder

Ongeval kruispunt N217 Provincialeweg DordrechtDORDRECHT – Op de N217 ter hoogte van de toerit naar bedrijventerrein Dordtse Kil 3 is vanmiddag een caravan op zijn kant beland. De bestuurster van de personenauto maakte een plotselinge manoeuvre doordat zij ergens van schrok, waardoor de caravan kantelde. De inzittenden bleven ongedeerd. De schade aan de caravan leek op het eerste oog mee te vallen. 

 

 

Lees verder

Herten op zoek naar voedsel door de vorstvelden in de vernieuwde biesboschDORDRECHT – Op een winterse ochtend trof ik een groep reeën aan tijdens hun, waarschijnlijk koude, ontbijtje in de nieuwe Dordtse Biesbosch. De ontmoeting leverde schattige plaatjes op. 

 

 

 

Lees verder

Lancering Gedachtenroute Stadsbibliotheek Aanzet in het Centrum DordrechtDORDRECHT – Wat een leuk idee! Komt er nog een nieuwe versie? Sinds de lancering van de zogenaamde Gedachtenroute, begin deze maand, komen er volop positieve reacties binnen. Een opsteker voor bedenkers Anouk Nicodem (17) en Britney Welts (21) die leeftijdsgenoten met deze interactieve stadswandeling,

 

 

 

Lees verder

Nieuwe vestiging van Martha Flora in DordrechtDORDRECHT – Martha Flora heeft vorige week haar eerste drie bewoners ontvangen. Het particuliere verpleeghuis voor mensen met dementie heeft de nieuwe locatie aan de Gravensingel, waar voorheen de Maranathakerk was gevestigd, geopend.

 

 

 

Lees verder

Luchtfoto Randweg N3 dordrechtDORDRECHT – Vanaf maandag 10 januari 21.00 uur tot zondag 31 juli 16.00 uur is de toerit naar de N3 bij de Laan van Nieuw Groenhove afgesloten. In opdracht van de gemeente Dordrecht bouwt aannemer Heijmans langs de N3 een geluidsscherm voor de nieuwe wijk Amstelwijck.

 

 

 

Lees verder

Willeke Alberti verrast bewoners in DordrechtDORDRECHT – Zangeres Willeke Alberti verraste donderdag twee Dordtenaren met een sta-op-stoel. Dankzij een actie van haar foundation kregen de gelukkigen deze stoel van Velderhof gratis door haar thuis afgeleverd.

 

 

 

Lees verder

22-12-2021

Oud-terrein Tennisvereniging Thialf bijna platDORDRECHT – De kantine van voormalig voetbalvereniging Amstelwijck was al gesloopt, nu is het op sportpark Amstelwijck de beurt aan het oude onderkomen van tennisvereniging Thialf LTC. Op het terrein wordt woningbouw gerealiseerd.

 

 

 

 

Lees verder

27022020-ASZ-klaar-voor-Coronavirus-Dordrecht-Tstolk-001-6DORDRECHT – Het aantal opgenomen coronapatiënten in het Albert Schweitzer ziekenhuis vlakt iets af, maar nog steeds is een relatief groot aantal van hen zeer ziek. Dat communiceert het ziekenhuis op zijn Facebookpagina. ‘Daarom handhaven wij het verhoogde aantal van twintig IC-bedden in elk geval tot na de lockdown die afgelopen zondag is ingegaan.

 

 

Lees verder

Nieuwe regels tijdens Marktdagen DordrechtDORDRECHT – De komende weken naar de weekmarkt? Dat kan gewoon. De weekmarkt is in zijn geheel geopend. Alle vertrouwde kramen zijn er te vinden. Deze week is dat op vrijdag 24 december van 08.00 tot 16.00 uur. Zaterdag, Eerste Kerstdag, is er uiteraard geen markt.

 

 

 

Lees verder

Topdrukte bij boosterprik vaccinatielocatie Laan van Europa DordrechtDORDRECHT – De vaccinatielocatie van de GGD op het Plein van Europa is vanaf deze week zes dagen, van zondag tot en met vrijdag, per week open. Vorige week was de priklocatie drie dagen dicht om deze klaar te maken voor de opschaling. De toeloop is vandaag groot.

 

 

 

Lees verder

Dwaalspoor lichtroute DordrechtDORDRECHT – De activiteiten van de Dordtse Decemberdagen zijn vanwege de nieuwe en strengere winterlockdown helaas afgelast. Dit geldt voor de inpakservice, artiesten en muziek op straat. De lichtroute Dwaalspoor gaat wel door. Het is belangrijk dat bezoekers zich aan de regels houden: kom met zijn tweeën of met één huishouden, houd anderhalve meter afstand.

 

 

Lees verder