Topdrukte bij boosterprik vaccinatielocatie Laan van Europa DordrechtDORDRECHT – De vaccinatielocatie van de GGD op het Plein van Europa is vanaf deze week zes dagen, van zondag tot en met vrijdag, per week open. Vorige week was de priklocatie drie dagen dicht om deze klaar te maken voor de opschaling. De toeloop is vandaag groot.

 

 

 

 

 

Zo groot dat zich flinke rijen vormden voor de ingang. Vanuit die rijen worden wachttijden gemeld van drie kwartier. De GGD betreurt het dat mensen lang moeten wachten.

Volgens een woordvoerder van de GGD kunnen er verschillende oorzaken zijn van de rijen. “Mensen die al ruim voor het afgesproken tijdstip naar de priklocatie komen, bijvoorbeeld. Kom maximaal vijf minuten van tevoren. Maar ook mensen die zonder afspraak komen. Het kost GGD-medewerkers veel tijd om mensen te woord te staan die zonder afspraak komen. Voor de boosterprik is een afspraak maken verplicht. Prikken zonder afspraak kan alleen dagelijks in de laatste twee uur sluiting en alleen voor de eerste of tweede prik.” Info: prikkenzonderafspraak.nl.

De bedoeling is dat vanaf de eerste week van 2022 de boostercampagne op de Dordtse vaccinatielocatie zeven dagen per week doordraait.

 

Bron: Dordt Centraal