HennepkwekerijZWIJNDRECHT – Burgemeester Hein van der Loo heeft twee woningen gesloten voor de duur van drie maanden. In een woning aan de Zonnestein werden 180 hennepplanten aangetroffen. In een woning aan het Fazantplein werd een geoogste hennepkwekerij aangetroffen.

 

 

 

 

 

In de woning aan het Fazantplein was er sprake van een geoogste kwekerij: in het pand stonden 341 potten met daarin afgeknipte hennepplanten en 12,4 kilogram henneptoppen. De woning aan de Zonnestein is tot 17 maart 2022 gesloten, de woning aan het Fazantplein tot 3 maart 2022. Beide kwekerijen zijn ontdekt door meldingen bij Meld Misdaad Anoniem.

 

Openbare orde herstellen
De burgemeester sluit elk pand in de gemeente voor de maximale termijn van drie maanden, als er een handelshoeveelheid drugs, een hennepkwekerij of een drugslab wordt aangetroffen. Ook bij voorbereidende activiteiten voor het opzetten van een kwekerij of een drugslab worden panden tijdelijk gesloten. De burgemeester wil met het sluiten van panden de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hij deze praktijken niet tolereert. Bewoners die verontrustende, vreemde zaken zien, worden gevraagd contact op te nemen met de politie. Dat kan via tel.0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.