Rolf en de plundering van Thuredrecht Trinitatuskapel Vriessestraat DordrechtDORDRECHT – Stichting Rolf presenteerde eind juni het vijfde deel in de reeks van De Rolfverhalen van auteur Ruud de Jong met tekeningen van Hans Brouwer. Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, schreef het voorwoord van Rolf en de plundering van Thuredrecht (Dordrecht) in 1204.

 

 

 

 

Het verhaal speelt zich af tijdens de Loonse oorlog waarin het graafschap Holland ernstig is verdeeld over de opvolging van het graafschap. Of Willem van Friesland, broer van de overleden graaf Dirk VII of de dochter van Dirk VII, Ada getrouwd met de heer van Loon, wordt de nieuwe graaf of gravin.

Rolf, die vertrouweling is van heer Biggo van Duiveland, reist naar Thuredrecht voor zijn heer. Behalve Biggo hoopt Rolf ook zijn lieve Johanna van Carnisse te vinden met haar vriendinnen en familie. Helaas belandt hij midden in de plundering van Thuredrecht, door de bisschop van Utrecht. Zijn vriendin blijkt in handen te zijn gevallen van soldaten van de bisschop!

Rolf speelt in de boeken van Ruud de Jong een fictief figuur, die leeft in de middeleeuwen. De Rolf-verhalen nemen de lezer mee in de geschiedenis van het ontstaan van Holland. Burgemeester Wouter Kolff kreeg het eerste exemplaar van het vijfde deel in de serie Rolf boeken. Rond het verschijnen van het boek zijn er ook Rolfroutes gemaakt, die gewandeld kunnen worden. Voor meer informatie: www.stichting-rolf.nl.

 

Bron: Dordt Centraal