Erik van Heijningen op de nieuwe locatie van Swim City Wantij DordrechtDORDRECHT – Vier jaar na de laatste editie is Swim to Fight Cancer terug in de Dordtse wateren. Ditmaal zijn niet de havens in het historische stadshart maar het Wantij tussen Kinepolis,

 

 

 

 

 

Villa Augustus, de Biesboschhal en de Stadswerven het decor van de zwemmanifestatie voor het goede doel: geld inzamelen voor onderzoek naar behandeling van kanker. Erik van Heijningen vormt samen met Piet van ’t Zelfde en drie andere bestuursleden het kernteam van de organisatie van het Dordtse evenement. “Vorig jaar hebben we het nog niet aangedurfd om deze zesde editie te organiseren. Het is zoveel werk en er zijn zoveel vrijwilligers betrokken dat we niet het risico wilden lopen het alsnog te moeten cancelen vanwege corona.”

Van 2015 tot en met 2019 was Erik betrokken bij vijf succesvolle edities van Swim to Fight Cancer Dordrecht. “Ieder jaar hadden we zo’n 400 deelnemers, jong en oud. Samen haalden we keer op keer gemiddeld zo’n 200.000 euro op voor het goede doel. Toen kwam Corona, maar we zijn er weer en hopen op net zo’n mooi resultaat als voorgaande jaren.”

 

Bron: Dordt Centraal