Doop 1e Elektrische waterbus Drechtsteden ZwijndrechtZWIJNDRECHT – In de thuishaven van de waterbus aan de Lindstedijk in Zwijndrecht heeft Jeannette Baljeu, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, vrijdag de volledig elektrisch aangedreven waterbus Blue Venice gedoopt.

 

 

 

 

De door Damen Shipyards Group gebouwde fast ferry gaat, samen met twee zusterschepen, vanaf begin april de route Dordrecht-Papendrecht-Zwijndrecht onderhouden. Daarmee is het de eerste volledig elektrisch uitgevoerde veerdienst met meer dan twee haltes in Nederland. De drie waterbussen krijgen gedurende de zomer gezelschap van nog eens zes nieuwe, grotere, hybride aangedreven ferries. Deze, eveneens door Damen gebouwde schepen, vervangen de huidige vloot op de route Rotterdam-Dordrecht-Kinderdijk. Hier wordt dan meteen de nieuwe halte Rivium in Capelle aan den IJssel aan toegevoegd. Uiterlijk in 2030 worden ook deze zes waterbussen omgebouwd naar volledig elektrische aandrijving. Daar zijn ze nu reeds op voorbereid.

 

Lees meer op : https://dordtcentraal.nl/actueel/eerste-volledig-elektrisch-aangedreven-waterbussen-bijna-in-de-vaart/