Dode en gewonde bij schietpartij op parkeerterrein Winkelcentrum Walburg ZwijndrechtZWIJNDRECHT – De 49-jarige verdachte van het schietincident op zaterdag 21 januari bij Winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht blijft negentig dagen langer vastzitten.

 

 

 

 

 

 

 

Dat heeft de rechtbank vandaag bepaald. De man schoot bij een druk winkelcentrum op klaarlichte dag zijn ex-schoonmoeder dood. Zijn ex-partner raakte bij het incident zeer ernstig gewond. De man wist een aantal weken uit handen van de politie te blijven. Uiteindelijk kon hij door een speciale eenheid op zaterdag 25 februari in Schiedam worden aangehouden. De Rotterdamse recherche heeft onder leiding van het Openbaar Ministerie veel capaciteit en diverse opsporingsmiddelen ingezet om de verdachte te kunnen arresteren. Zo werden er onder andere observatieteams ingezet, telefoons afgeluisterd en werden op grote schaal camerabeelden bekeken. Ook vonden er op diverse adressen invallen plaats en werd meerdere malen aandacht voor de zaak gevraagd in de opsporingsprogramma’s Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht.

 

 

Lees meer op : https://dordtcentraal.nl/actueel/verdachte-schietpartij-zwijndrecht-negentig-dagen-langer-vast-beloning-wordt-uitgekeerd/