Ziekenhuispersoneel in actie voor betere cao DordrechtDORDRECHT – De medewerkers van het Albert Schweitzer ziekenhuis voeren actie voor een betere ziekenhuis-cao, zoals te zien is aan de vele spandoeken op de locatie Dordwijk. Ook aan de verwachte landelijke actiedag, op een nog nader te bepalen datum in maart, doen in elk geval vier afdelingen van het  ziekenhuis mee.

 

 

 

 

“Het verloopt allemaal via de officiële weg met de vakbonden en met voldoende voorbereidingstijd”, laat het deze week opgerichte actiecomité weten. “Er komt wat ons betreft hier geen wilde staking of een sit-in. We werken voor onze patiënten, de veiligheid staat voorop en spoedzorg gaat altijd door. Eigenlijk vinden we het vervelend dat actie nodig is, maar het moet gewoon. Een betere beloning voor ons is ook in het belang van onze patiënten, want als ons vak niet aantrekkelijk blijft voor gemotiveerde jonge mensen, heeft iedereen daar straks last van.”

Gevolgen
De vakbonden en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen kwamen deze week weer niet tot een akkoord over een loonstijging en andere arbeidsvoorwaarden voor de komende jaren. De directie, die niet zelf bij de onderhandelingen betrokken is, heeft gisteren met het actiecomité kennisgemaakt en toegezegd de georganiseerde acties te faciliteren. Het ziekenhuis zal zo snel als dat kan laten weten wat de gevolgen zijn van eventuele werkonderbrekingen.

 

Bron: Dordt Centraal