Grote kerk DordrechtDORDRECHT – In de Grote Kerk wordt op zondag 19 maart een benefietbijeenkomst gehouden voor de door de aardbeving getroffen bevolking van Turkije en Syrië. Het Platform Turkse Dordtenaren neemt dit initiatief met steun van het Platform Dordtse Kerken en de Grote Kerk. 

 

 

 

Burgemeester Wouter Kolff spreekt om 14.00 uur het openingswoord, verder moet de middag nog inhoudelijk ingevuld worden. “Het gaat om een solidariteitsbijeenkomst met de mensen in het getroffen gebied, maar ook met de circa zevenduizend Dordtenaren die banden hebben met de bevolking aldaar. Het is van belang om telkens aan herinneringen te werken, als teken van troost, meeleven en hoop. Daarvoor is de bijeenkomst, waarvoor de Turkse gemeenschap het initiatief heeft genomen, ook bedoeld. Wij hopen dat na deze aankondiging zich ook mensen vanuit de Syrische gemeenschap aansluiten.” De bijeenkomst zal live te volgen zijn op het YouTube-kanaal van de Grote Kerk.

In dezelfde kerk wordt op vrijdag 3 maart benefietconcert/samenzangavond gehouden met onder meer Drechtstedenkoor Praise Him.

 

Bron: Dordt Centraal