Onthulling van insectenhotel en mededelingenbord Sociaal plein DordrechtDORDRECHT – Mens en dier is welkom op het Sociaal Plein in Crabbehof! Voor de allerkleinste beestjes is zelfs een heus insectenhotel gefabriceerd, iets dat natuurlijk goed is voor de biodiversiteit.

 

 

 

 

 

Wethouder Tanja de Jonge kwam dat maandagmiddag officieel openen. Dat deed zij samen met Henk van Kints, vrijwilliger bij Wijk voor Wijk, maken & meer én een van de makers van het hotel. De achterzijde van het insectenonderkomen is overigens heel vernuftig een wandvitrine die gebruikt gaat worden om activiteiten op en om het plein en in de wijk aan te kondigen, en evenzo de informatie en activiteiten van de partners rondom het plein. De wethouder hing alvast een eerste flyer op, die van het Lentefeest op woensdag 12 april.

Maken & meer is overigens de nieuwe duurzame en sociale onderneming van Stichting Wijk voor Wijk waar hergebruik van meubels, materialen (onder andere lokale reststromen) en andere gevonden voorwerpen voorop staat. Het Sociaal Plein Crabbehof is nu bijna klaar. Er komen alleen nog planten waaronder zogeheten ‘tweedekansplanten’ afkomstig uit de Mariastraat waar wordt gesloopt.

Bron: Dordt Centraal