Dordrecht maakt zich op voor de World Cup Finale Shorttrack 2023 DordrechtDORDRECHT – In het weekend van 10 tot en met 12 februari is de Sportboulevard in Dordrecht weer dé schaatstempel van Nederland, want dan vindt daar de finale van de ISU World Cup Shorttrack 2023 plaats.

 

 

 

 

Voor Shorttrack TeamNL komen topfavorieten Suzanne Schulting, Jens van ’t Wout en Xandra Velzeboer in actie. Grote kans dus op Nederlandse medailles.

Het is de negende keer dat in Dordrecht een internationaal shorttrackevenement wordt gehouden. “Het zal ongetwijfeld weer een feestje worden, met spektakel op het ijs en enthousiaste fans op de tribunes”, zegt Jeroen Kraaij, commercieel directeur van de KNSB. “We konden hier in coronatijd terecht en ook nu is het weer gelukt de organisatie rond te krijgen, ondanks de flink gestegen energieprijzen. Daar zijn we Dordrecht erkentelijk voor.”

Bij de laatste twee grote wedstrijden, waaronder de WK van 2021, waren in de Sportboulevard geen toeschouwers welkom vanwege de coronapandemie. “Het is heel mooi dat er nu weer publiek bij kan zijn”, zegt Marc Merx, wethouder sport van Dordrecht. “De tribunes zullen vol zitten. Het evenement wordt bezocht door schaatsfans uit het hele land. We zijn er trots op dat dit internationale event in Dordrecht plaats heeft. Ook zullen weer 2.000 Dordtse kinderen een bezoek brengen aan de finale. We kijken uit naar een succesvol toernooi.”

 

Bron: Dordt Centraal