31122022-Overzicht-vuurwerk-boven-Dordrecht-Stolkfotografie-004DORDRECHT – Ondanks de nodige schade en drie arrestaties voor lichte vergrijpen spreekt de politie in Dordrecht van een ‘heel rustig verlopen oudjaarsnacht’.

 

 

 

 

Rustig was het zeker niet in de lucht, want er werd meer vuurwerk dan ooit afgestoken. Ook de gemeentelijke vuurwerkshow ging, in tegenstelling tot veel andere steden, door.

In totaal is de brandweer in regio Zuid-Holland Zuid 147 keer uitgerukt op oudejaarsdag en nieuwjaarsnacht. In veel gevallen ging het om kleine buitenbrandjes en containerbrandjes, maar ook autobranden werden geblust. Bij de meeste gevallen wordt rekening gehouden met vuurwerk als de brandoorzaak. Tijdens de vorige jaarwisseling werd 100 uitgerukt. De brandweer spreekt daarom juist van een ‘intensieve jaarwisseling. De brandweer moest rond 21.00 uur onder meer uitrukken voor een brandje bij bloemisterij ’t Kroontje in Dubbeldam. Daar was tegen de pui bevestigde kerstversiering in brand geraakt. Door snel ingrijpen bleef de schade beperkt.

Dat was niet het geval bij een brand die later op de avond uitbrak in de leegstaande voormalige Van ’t Hoff-boerderij aan de Lindtsebenedendijk in Zwijndrecht. Meerdere eenheden kwamen ter plaatse om het vuur te bestrijden. Er kwam erg veel rook vrij. Omwonenden werd geadviseerd om ramen en deuren daarom dicht te houden. Het pand raakte zwaar beschadigd. Er vielen geen gewonden.

 

Bron: Dordt Centraal