09032022-David-Schalken-beter-voor-Dordt-Dordrecht-gemeenteraadsverkiezingen-2022-Dordrecht-Stolkfotografie-001DORDRECHT – Het bestuur van de lokale politieke partij Beter voor Dordt stapt per direct op. Ook fractieleden Marco Stam, Claudia Simon-van Waardhuizen en commissieleden Astrid Koole-Bruurmijn en Dave Boone stappen op en beginnen de nieuwe Fractie van Waardhuizen.

 

 

 

 

De ‘opstappers’ brachten dat besluit maandagavond via een persbericht naar buiten. De vertrekkende BvD-ers geven allereerst de perikelen rond de overdracht van de bestuurstaken als reden. Op de algemene ledenvergadering in september zijn Piet Sleeking, David Schalken-Den Hartog en Jan-Willem Wringer als bestuurslid afgetreden en Enrico de Bruijn, Peter Platje en Patrick Meijer als nieuwe bestuursleden gekozen. Die overdracht verliep zeer moeizaam en kon volgens het nieuwe bestuur zelfs niet plaatsvinden vanwege ‘bewuste actieve tegenwerking van de drie oud-bestuursleden’. De tweede reden was de moeizame samenwerking binnen de fractie. ‘Egoïstisch en egocentrisch gedrag en intimidatie in combinatie met slecht (fractie)leiderschap hebben al sinds de installatie van de Raad in maart de overhand binnen de fractie’, aldus de opgestapte partijleden. 

Herhaaldelijk is door het nieuwe bestuur verzocht om in gesprek te gaan over de bestuursoverdracht, maar zonder resultaat. “Alle inspanningen ten spijt kunnen wij niet anders concluderen dan dat het ons als bestuur onmogelijk is gemaakt te functioneren. Dit heeft helaas geleid tot het besluit om alle bestuurstaken neer te leggen en per direct als bestuursleden af te treden”, aldus Chris van Holland, Eric Witte, Enrico de Bruijn, Peter Platje en Patrick Meijer.

Bron: Dordt Centraal