2600 lichtjes ontstoken tijdens gedenken bij lichtboom Essenhof DordrechtDORDRECHT – Voor de tweede keer brengen Villa TrösT en Essenhof licht in de donkere decemberdagen. Vrijdag werden er 2.600 lichtjes ontstoken in een grote cipres op de begraafplaats.

 

 

 

 

Er werden zelfgemaakte wensbollen in de boom gehangen. Een ritueel waarbij iedereen die iemand verloren heeft vorm kan geven aan het verlies. De overledene letterlijk in het licht brengen op een persoonlijke wijze. De lichtjes van de boom blijven branden tot en met 8 januari. 

 

Het ontsteken van licht tijdens de donkere dagen van december kent een eeuwenoude traditie. Van het Scandinavische Luciafeest tot de kerstboom die wij kennen. Essenhof en Villa TrösT gebruiken de gelegenheid om aandacht te geven aan het rouwproces en stil te staan bij de geliefden die ons ontvielen. Naast de lichtjes hangt de boom vol met transparante wensbollen met daarin een foto, gedachte of naam, ter nagedachtenis aan een geliefde. Wethouder Marc Merx zette vrijdag de lichtjes aan, Marieke van Leeuwen droeg een gedicht voor.

 

Bron: Dordt Centraal