Dwaalspoor lichtroute DordrechtDORDRECHT – Ook dit jaar vinden de Dordtse December Dagen plaats. Van 9 december tot en met 8 januari valt er van alles te beleven in het extra sfeervolle centrum van de stad.

15

 

 

 

Op www.dordtsedecemberdagen.nl is een bomvol programma te vinden. Het hoogtepunt voor velen is het Dwaalspoor, de sprookjesachtige lichtroute die van 9 december tot en met 8 januari dagelijks van 17.00 tot 22.00 uur gewandeld kan worden. Dit jaar maakt de wandelaar een reis langs twaalf locaties met lichtprojecties die verhalen vertellen uit de Canon van Dordrecht. Adembenemende animaties en lichtprojecties zorgen voor een magische tijdreis langs onder meer het Hof, de tuin van het Dordrechts Museum en de Grote Kerk. Onder meer de Kunstkerk en Huis van Gijn haken aan met ‘verlichte’ activiteiten. Ontdek Dordrecht verzorgt avondwandelingen met stadsgids en vanaf het water kan de decembermagie beleefd worden aan boord van één van de boten van het Klein Schippersgilde.

Scrooge en Santa Run
Natuurlijk zijn alle winkelstraten ook helemaal in kerstsfeer gedompeld en van 9 tot en met 18 september zijn er verspreid door de binnenstad vier Winterpleinen, waar Dordtse ondernemers ’s avonds voor extra sfeer zorgen en hun lokale producten presenteren. Op diverse data is er straatentertainment. Over data gesproken: op zondag 11 december staat Dordrecht weer landelijk ‘in the picture’ tijdens Scrooge Live (vanaf 20.30 uur op NPO1) en op vrijdag 16 december rennen weer honderden Kerstmannen en -vrouwen door de binnenstad tijdens de Santa Run. Start (19.00 uur) en finish zijn op het Stadshuisplein, waar op 16 en 17 december ook van 20.00 tot 21.00 uur een Christmas Sing-a-long wordt gehouden.

 

Bron: Dordt Centraal