Oer-Feyenoorder ziet zijn club verliezen in KlassiekerDORDRECHT – Oud-voetballer Cor van der Gijp is na een kort ziekbed op 91-jarige leeftijd in het bijzijn van zijn zoons overleden. De geboren Dordtenaar is een Feyenoord-legende omdat hij als aanvaller de meeste goals (177 uit 233 competitiewedstrijden) op zijn naam zette, sinds de invoering van het betaald voetbal.

 

 

 

Van der Gijp debuteerde in 1950 bij Emma in zijn geboorteplaats. Emma was in die periode befaamd omdat er vier Van der Gijps een basisplaats hadden: Wim, Freek, Janus en Cor en omdat ze tussen 1954 en 1958 een betaald voetbalclub was. In 1955 werd Cor voor 18.000 gulden door Emma verkocht aan Feyenoord en daar kreeg de Rotterdamse club geen spijt van. De Dordtse spits scoorde de ene na de andere goal en werd uiteindelijk twee keer kampioen met Feyenoord. Van der Grijp speelde dertien keer voor het Nederlands elftal, waarin hij zes keer scoorde. Cor van der Gijp was de oom van oud-voetballer en analyticus Dordtenaar René van der Gijp.

Rouwbanden
“Feyenoord staat zondag tijdens de wedstrijd tegen Excelsior stil bij het overlijden van Cor van der Gijp. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt een minuut stilte gehouden, terwijl het team van trainer Arne Slot met rouwbanden zal spelen”, schrijft de Rotterdamse club. Ook SC Emma speelt zondag, tijdens de wedstrijd in de derde klasse bij de amateurs van FC Dordrecht, met rouwbanden om. Voor aanvang van de wedstrijd wordt er één minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de topvoetballer. Op de website besteedt de Dordtse club, aandacht aan het overlijden van Van der Gijp. Volgens SC Emma-voorzitter Leo Teunissen is een icoon van de club heengegaan.

 

Bron: Dordt Centraal