Werkzaamheden duren nog ruim een maand Geldersekade DordrechtDORDRECHT – Hoewel de bestrating van de Lange Geldersekade lijkt op te schieten, gaat de weg de komende weken nog niet open. Gemeentelijk projectleider Peter de Vet:

 

 

 

 

 

“De planning is dat op 9 december de straat helemaal klaar is en ook de bomen zijn gepland. Op sommige social mediakanalen wordt gesuggereerd dat de straat met de Sinterklaasintocht gebruikt kan worden. Dat klopt niet!”

 

Hij vervolgt: “Het leggen van de straatstenen is een heel secuur werk. We controleren tussendoor steeds of alle kinderkopjes strak gelegd zijn. Pas als het helemaal strak ligt gaat er specie tussen de stenen. Dat moet vervolgens uitharden waarna de voegen gebitumeerd worden. We willen geen enkele risico lopen dat iets tussentijds gaat (ver)schuiven. Daarom zetten we het hele wegdek hermetisch met hekken af zodat niemand op de stenen kan gaan lopen. Sint-Nicolaas komt met zijn boot aan bij een klein vlot aan de Korte Geldersekade. De burgemeester begeleidt hem daarna naar het Grotekerksplein waar hij de kinderen en hun ouders ontmoet. Er is geen ruimte om hem bij de boot op te wachten.”

 

Bron: Dordt Centraal