Sinterklaasfeest in DordrechtDORDRECHT – Dordtenaar Piet Schilten, beter bekend als Maître Pierre, zit ruim een halve eeuw in het vak. Hij zong, hij goochelde en runde een organisatiebureau voor feesten. Sinds 2016 heeft zijn dochter Evelien dat overgenomen.

 

 

 

“Mijn vader had nog één grote wens op zijn lijstje staan”, vertelt zij. “Een heel groot Sinterklaasfeest organiseren dat jaarlijks herhaald kan worden.” Dat is om verschillende redenen tot nu toe niet gelukt, maar dochter Schilten heeft de knoop doorgehakt. Op zondag 13 november is het zover: Het Grote Sinterklaasfeest Dordrecht in de Sportboulevard Dordrecht.

De datum 13 november is niet zomaar gekozen: het is de dag nadat Sinterklaas aankomt in Dordrecht. Na een goed nachtrust is hij dan vast klaar voor een knallend feest in de sporthal. De hoofdrolspelers zijn, naast Sinterklaas natuurlijk, de welbekende Fien en Teun. Verder zijn onder meer de beroemde accordeonzusjes Van Wanrooy van de partij. De show start om 14.00 uur, maar al vanaf 13.15 uur is er al van alles te beleven. En voor de kinderen is er ook nog een verrassing na afloop.

Bron: Dordt Centraal