Alex Verburg en collega bij Post Restaurant DordrechtDORDRECHT – Een terras op verschillende niveaus met ruimte voor zo’n honderd gasten, die kunnen uitkijken over de haven aan de Loswalweg en het Wantij. Een mooie tuin met waterpartijen en een bruggetje naar het naastgelegen voetbalveld.

 

 

 

Picknickplekken en een winterterras waar mensen met een hond tijdens het wandelen kunnen neerstrijken voor een kop koffie met wat lekkers bijvoorbeeld. En natuurlijk oplaadpalen voor elektrische fietsen, want fietsers zijn er veel op de Wantijdijk.

Nu kunnen fietsers maar op weinig plaatsen langs het Wantij een stop maken om de benen te strekken en wat te drinken. Restaurant Het Gemaal, dat voor de zomer haar deuren opent, voorziet in een behoefte die veel mensen al jaren voelen. Hier op de grens tussen Oudelandshoek en Stadspolders; op de plek waar Dubbeldammers vroeger al naar het strandje gingen, is een uitgelezen plek voor horeca. Alex Verburg is samen met zijn vrouw Irene al decennialang eigenaar van horecagelegenheden Gusto en Oliva in Rotterdam en meer recentelijke Post in Dordrecht. Ze wonen al meer dan twintig jaar vlakbij de Loswal, aan de Amazone. 

Bron: Dordt Centraal