Eerste opbouw werkzaamheden voor vluchtelingen in Crown Point Spuiboulevard DordrechtDORDRECHT – De opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in gebouw Crownpoint aan de Spuiboulevard wordt verlengd tot december 2023. Dit is de gemeente met eigenaar Newomij en ontwikkelaar VORM overeengekomen. Opvang op deze locatie was aanvankelijk mogelijk tot maart 2023. 

 

 

 

 

Aangezien de oorlog in Oekraïne nog niet over is, verwacht de gemeente dat opvang langer nodig is. Burgemeester Wouter Kolff is de eigenaar en ontwikkelaar dankbaar: “De oorlog in Oekraïne is helaas nog in volle gang. Dordrecht heeft de vluchtelingen uit Oekraïne een warm welkom gegeven. Deze tijdelijke Dordtenaren kunnen hier in veiligheid verblijven en deel uitmaken van de Dordtse samenleving. Zo gaan veel kinderen naar school en werkt een groot deel van de oudere bewoners.”

Na december 2023 kan niet meer verlengd worden op deze locatie, want dan start de sloop van het gebouw om ruimte te maken voor woningen. Het woningbouwplan is recent ook aan de omgeving en andere geïnteresseerden gepresenteerd tijdens de gebiedsmarkt Spuiboulevard.

 

Bron: Dordt Centraal