Opknapbeurt station Dordrecht Zuid DordrechtDORDRECHT – Tussen donderdag 20 oktober en maandag 7 november werkt ProRail aan station Dordrecht Zuid en aan het spoor bij station Dordrecht.

 

 

 

 

Daardoor rijden er geen treinen tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe en op zondag 6 november ook geen treinen tussen Dordrecht en Roosendaal. NS zet bussen in. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd. In de betreffende periode rijden er stopbussen tussen Dordrecht en Dordrecht Zuid, snelbussen tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe en de nachtnetbus Breda-Dordrecht-Rotterdam Centraal. In de NS-App of op ns.nl kan de alternatieve route gepland worden.

Werkzaamheden

ProRail werkt tussen 20 oktober en 7 november aan station Dordrecht Zuid. Naast noodzakelijk onderhoud aan bovenleidingsportalen, perrons en meubilair, wordt het station rolstoeltoegankelijk gemaakt door liften te plaatsen. Ook het aantal fietsparkeerplekken wordt uitgebreid. Op station Dordrecht en Dordrecht Zuid worden ook de perrons op gelijke hoogte gebracht met de treinvloer voor een drempelloze instap. Bij station Dordrecht wordt er gewerkt aan de sporen.

 

Bron: Dordt Centraal