Opening regenboogpad op internationale Coming-Outdag Veerweg papendrechtPAPENDRECHT – De gemeente Papendrecht wil een plek zijn waar iedereen zich veilig, geaccepteerd en welkom voelt. Ongeacht religie, geslacht, geaardheid of wat dan ook.

 

 

 

 

Om dit te onderstrepen en diversiteit en acceptatie te bevorderen, neemt Papendrecht vandaag, op internationale Coming-Outdag, bij het kruispunt Veerweg – Vondellaan een regenboogpad in gebruik.

 

Jaarlijks wordt op 11 oktober tijdens de internationale Coming-Outdag aandacht besteed aan het moment dat mensen openlijk uitkomen voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit. Marije Schraven – Moree, docente beeldende vorming/culturele en kunstzinnige vorming (ckv) en mentor op CSG De Lage Waard in Papendrecht, is initiatiefneemster van het regenboogpad. Bedoeld om daarmee te laten zien dat ook in Papendrecht iedereen welkom is en er ruimte is voor diversiteit. Burgemeester Annemiek Jetten opent het regenboogpad vandaag in het bijzijn van raadsleden, leerkrachten en leerlingen van CSG De Lage Waard en het Willem de Zwijger College.

 

Bron: Dordt Centraal