24092022-EK-Drum-Bugle-Corps-Stadion-van-FC-Dordrecht-Dordrecht-StolkfotografieDORDRECHT – In het stadion van FC Dordrecht vonden afgelopen zaterdag voor het eerst de Europese Drum Corps kampioenschappen plaats.

 

 

 

 

 

Zo’n 500 bezoekers waren getuige van de glorieuze overwinningen van Jubal en Jong Jubal in respectievelijk Premier Class en Junior Class. Ook de meeste caption awards (prijs per jury-onderdeel) bleven in Dordrecht. De Europese Concert Class titel ging naar het Duitse Spirit of 52 uit Rastede.

 

 

Veertien corps uit Nederland, Engeland, Duitsland, Ierland en Frankrijk waren naar Dordrecht afgereisd om aan het vernieuwde Europees kampioenschap deel te nemen. De organisatie van het evenement was in handen van de Europese Drum Corps Partners, geleid door Hans Kloppert, oud-voorzitter van Jubal. “We zijn ontzettend blij dat we zoveel korpsen bij elkaar hebben kunnen krijgen en de competitie weer terug op de kalender hebben kunnen zetten, na twee jaren waarin geen wedstrijden georganiseerd konden worden door de covid-beperkingen”, zegt hij. “De korpsen zijn vol enthousiasme terug en de samenwerking met alle deelnemers is als vanouds. Helaas heeft de pandemie toch bij een aantal deelnemers zijn tol geëist. Hen hopen we volgend jaar weer te mogen.”

 

Bron: Dordt Centraal