10092022-Ton-Bras-krijgt-gouden-bondsonderscheiding-KNGU-voor-vijftig-jaar-lesgeven-bij-Sparta-Dordrecht-001DORDRECHT – Tijdens een verrassingsfeest dat gymnastiekvereniging Sparta Dordrecht zaterdag voor haar organiseerde heeft Ton Bras een gouden bondsonderscheiding van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiekunie (KNGU).

 

 

 

Bras gaf eind 2019 maar liefst 50 jaar als vrijwilliger les bij Sparta; van turnen voor jongetjes en meisjes tot dames fitgym. En nog steeds geeft ze wekelijks les aan haar dames. Daarnaast is zij altijd een helpende hand bij veel verenigingsactiviteiten.

 

 

 

 

In 2019 werd Bras al benoemd tot erelid van gymnastiekvereniging Sparta Dordrecht. Door de coronapandemie was het twee jaar lang niet mogelijk om deze bijzondere mijlpaal te vieren met de receptie die het bestuur haar als verrassing wilde aanbieden. Na ruim twee jaar was het zaterdag eindelijk zover. In de aanwezigheid van leden, oud-leden en familie werd Ton Bras door Sparta Dordrecht en de KNGU in het zonnetje gezet. Naast het teken van verdienste in goud, ofwel de gouden bondsonderscheiding, ontving Bras van de aanwezigen onder andere een schilderij en een map vol aandenkens aan de inmiddels 52 jaar die zij al lesgeeft bij Sparta.

 

Bron: Dordt Centraal