Zoeken
Aula in de tuin Essenhof DordrechtDORDRECHT – In september is de Biesboschaula op begraafplaats Essenhof gesloten in verband met renovatiewerkzaamheden. Vorige week heeft de begraafplaats, ook als vervanging, een tent in gebruik genomen die als openlucht aula dienst doet.

 

 

 

 

Volgens manager Peter Buschman zijn de eerste reacties van mensen die in het Merwede Paviljoen hun herdenkingsbijeenkomst hielden, heel positief. “Er zijn nu drie begrafenisbijeenkomsten geweest in onze buitenlocatie. Mensen waarderen de serene omgeving, het fluiten van de vogels en de natuur. Door de plaatsing van de overkapping is er intimiteit en beslotenheid. We hebben nu al gezegd: deze buitenlocatie zullen we handhaven tot 1 november en het buiten te koud wordt. Op 1 april zullen we het Merwede Paviljoen, zoals we het noemen, weer in gebruik nemen.”

De Biesbosch aula is ruim dertig jaar oud en is toe aan een grondige renovatie. De aula wordt voorzien van een eigentijdse, moderne en industriële intieme sfeer. Alle ruimten in het gebouw worden aangepakt, waaronder de ontvangstruimte, de familiekamer, de aula, de Wantijzaal (koffiekamer) en de centrale ruimte. Cremeren blijft mogelijk; de entree aan de achterzijde en de ruimte voor de inbreng van de overledene blijft toegankelijk. Inbreng van de overledene met familie is ook gewoon mogelijk.

 

Bron: Dordt Centraal