Zoeken
Lucinda Brand wielerfestival De Mol DordrechtDORDRECHT – Het Lucinda Brand Wielerfestival is zaterdag bij Toerclub De Mol een groot succes geworden. ’s Ochtends fietste sportwethouder Marc Merx mee met de toertocht van 45 kilometer over het eiland van Dordrecht. Ook waren er diverse kortere tochten voor jong en oud, die druk bezocht werden.

 

 

 

Doel van de succesvolle Dordtse wielrenster was om met het festival geld in te zamelen voor de Edwin van der Sar Foundation, onderdeel van de Hersenstichting. Dat doel is gehaald en ook het meer bekendheid geven aan wat hersenletsel betekent en hoe je je hersens zo gezond mogelijk houdt. De meervoudig NK, EK en WK kampioene stimuleert onder andere het dragen van een fietshelm.

Lucinda Brand ervaarde op jonge leeftijden  van dichtbij wat de gevolgen van hersenschade zijn, toen haar moeder een herseninfarct kreeg. Met de netto opbrengsten van het Lucinda Brand Festival zullen mensen met een hersenbeschadiging geholpen kunnen worden bij hun revalidatie. Ten slotte bleek het festival een goede impuls voor wielersport voor jongens en meisjes! Duidelijk is dat het Lucinda Brand Wielerfestival een vervolg gaat krijgen.

 

Bron: Dordt Centraal