Opbouwen Circustent Laan van Europa Circus Royal DordrechtDORDRECHT – Dit is een deel van de ontstane problemen, het wintercircus ontvang vele mails, berichten van bedrijven en instellingen die een show willen boeken en vastleggen. Het wintercircus kan echter geen bevestigingen afgeven, de gunning is nog steeds niet bekend. Zie onderstaande.
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
1 april 2022 zou bekend worden wie de gunning krijgt, toen juni, maar recent kregen we een brief van de gemeente dat het tot september gaat duren. september…voor een circus in december! Hoe dan? Na een gunning moet het hele vergunningstraject nog beginnen, Hoe moet dat met het reserveren van de tent en de artiesten of de reclame vlakken zoals bushokjes en bilboards vastleggen, want reclame maken in Dordrecht is al duur en erg moeilijk? Die wachten echt niet. Sponsorgelden zullen rond die tijd op zijn van bedrijven en ook subsidie kunnen we wel vergeten want daar zijn we dan te laat voor. En dan hebben we het nog geen eens over kwaliteit en de veiligheid?
 
De gemeente vraagt aan alle 3 partijen die een aanvraag hebben ingediend om die aanvraag verder toe te lichten, want ze kunnen nog geen keus maken. Waarom hebben ze dat in april niet gevraagd? En dat terwijl we eind 2021 al een vergunning voor het kerstcircus hadden, maar door corona alles afgelast werd… Het was netjes geweest als die werd doorgeschoven, zoals in veel gemeenten met de kerstcircussen gebeurd is. Zeker na ons Oekraïne productie waar we Dordrecht wereldwijd mee op de kaart hebben weten te zetten.
 
Een quote van Tonie Teuteberg “Wij respecteren de gemeente in hun doen en laten en regelgeving, maar menselijk en zakelijk gezien onderschat men in mijn ogen (wie van ons drie circussen het ook zal gaan krijgen) de enorme tijdsdruk om op zo een korte termijn nog een goed product af te geven.” Want het Dordts Wintercircus Royal, zit in het hart van vrijwel iedere Dordtenaar, net als bij de VSP!
 
De regeling gepubliceerd in februari 2021 ‘Bewaar je ticket, geniet later’ wordt met een jaar en een maand verlengd. Kaartjes voor verplaatste evenementen blijven vanaf nu 26 maanden geldig. Dat heeft de evenementenbranche besloten, met steun van de ministeries van OCW en EZK en de Autoriteit Consument en Markt. Ook de geldigheid van vouchers wordt verlengd. Dan mag je ervan uitgaan dat dit ook voor de gunning zal gelden.