Zoeken
Stockfoto Politie 2020 DordrechtDORDRECHT – Afgelopen nacht zijn agenten belaagd toen zij de inzittenden van een auto wilden controleren na een vechtpartij in Dordrecht. Een agent liep een gebroken pink op en een politiebus werd vernield. Er zijn twee mannen aangehouden, meldt de politie.

 

 

 

Agenten kregen rond twee uur ’s nachts een melding van een vechtpartij op het Vogelplein. Toen agenten ter plaatse kwamen, reed er een auto met een hoge snelheid de wijk in. De agenten zetten de achtervolging in. De bestuurder negeerde het stopteken, maar op het Eemsteynplein stopte de bestuurder alsnog. Er stapten vijf personen uit. De inzittenden gaven geen gehoor aan de aanwijzingen die zij kregen van agenten. Toen er om de identiteitspapieren werd gevraagd, werd de sfeer steeds grimmiger.

De agenten werden beledigd en twee mannen werden daarop aangehouden. Bij de aanhouding brak een van de agenten een pink. Ook werden er vernielingen aan de politiebus gepleegd. Pas toen de agenten dreigden met het stroomstootwapen lukte het hen om de situatie onder controle te krijgen. De twee mannen van 24 en 21 jaar uit Dordrecht werden overgebracht naar het politiebureau.

Bron: Dordt Centraal