Zoeken
Opening verieuwd Hof van Nederland DordrechtDORDRECHT – Met allerlei activiteiten en gratis toegang is afgelopen weekend het vernieuwde Hof van Nederland open gegaan. In het museum worden bezoekers meegenomen in de collectie

 

 

 

 

 

die het verhaal vertelt over onze vrijheden aan de hand van historische gebeurtenissen zoals de Eerste Vrije Statenvergadering, De Synode van Dordrecht, de moord op de gebroeders De Witt en de Tweede Wereldoorlog. Maar het gaat ook over hoe wij in Nederland nú omgaan met onze vrijheden door bezoekers te bevragen en na te laten denken over het heden. De audiotours met Raven van Dorst, Kiza Magendane en Astrid Sy dagen bezoekers uit anders naar de verschillende verhalen in het museum te kijken. Er kan ook geluisterd worden naar het verhaal van het historische gebouw zelf, waarin het museum gevestigd is, via de opvallende gekleurde luisterhoorns die overal te vinden zijn.

Lees meer op : https://dordtcentraal.nl/actueel/hof-van-nederland-feestelijk-heropend/