Zoeken
Minister Hugo de Jonge bezoekt Dordtse woningbouwprojecten DordrechtDORDRECHT – Minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening bracht woensdag een werkbezoek aan de Dordtse Spoorzone. In de Spoorzone liggen vier ontwikkelingsgebieden: het Stationsgebied, het Maasterras, Leerpark/Gezondheidspark en Amstelwijck.

 

 

 

 

 

Wethouder Maarten Burggraaf (Stadsontwikkeling): “Het gebied rondom het spoor lijkt misschien niet de meest voor de hand liggende plek om te ontwikkelen, maar het tegendeel is waar. Het is goed bereikbaar, dicht bij voorzieningen, de oude binnenstad, het water en het buitengebied. Het biedt 7,5 kilometer aan kansen. In Amstelwijck wordt al druk gebouwd, daar levert ABB dit jaar de eerste woningen op. En ook op het Leerpark gaan de eerste heipalen de grond in. Daarnaast zijn er nog ruim 2.000 woningen in voorbereiding: Thureborgh, Crownpoint op de Spuiboulevard en op het Maasterras fase 1. Voor die laatste en voor de Spuiboulevard hebben we woningbouwimpuls-subsidies gekregen. We zijn er trots op om dit aan de minister te kunnen laten zien. Met steun van marktpartijen, provincie Zuid-Holland en het Rijk kunnen we de plannen verder versnellen en samen de Dordtse Spoorzone transformeren tot een aantrekkelijke, groene en levendige plek om te wonen en te werken.”