Zoeken
20-06-2022

Leerlingen zamelen elektronisch afval in De Horizon DordrechtDORDRECHT – Elektronisch afval is een snel groeiende afvalstroom. Bij iedereen in huis slingeren wel oude apparaten rond, zoals een oude telefoon, kapotte dvd-speler of doos met kabels. Van dit afval, ook wel e-waste genoemd, kunnen allemaal nieuwe dingen gemaakt worden.

 

 

 

 

Maar dan moet het wel op de goede manier worden ingeleverd en dat gebeurt lang niet altijd. De E-waste Race is een wedstrijd tussen scholen in een regio om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen. Op IKC De Horizon aan de Singel wordt meegedaan aan de ‘inzamelwedstrijd’ in de Drechtsteden. Hidde, Rafael en Milan (van links naar rechts) uit groep 6 nemen die taak heel serieus. Ze zijn al meermaals langs de huizen gegaan om spullen op te halen en hebben zelfs foldertjes laten maken. Alle elektrische apparaten zonder batterij en kleiner dan 50 bij 50 centimeter (geen koelkasten en wasmachines dus) kunnen aangemeld worden op e-waste.nl

 

Lees meer op : https://dordtcentraal.nl/actueel/inzamelhelden/