Dordrecht neemt deel aan NK Tegelwippen DordrechtDORDRECHT – Dordrecht doet dit jaar mee aan het NK Tegelwippen, een wedstrijd tussen zo’n vijftig gemeenten in Nederland om de meeste tegels te vervangen voor groen. De gemeente die de meeste tegels wipt, ontvangt ‘de gouden tegel’.

 

 

 

Ook bewoners die hun gewipte tegels opgeven, kunnen mooie tuinprijzen winnen. De wedstrijd loopt van 21 maart tot 31 oktober. De officiële aftrap was afgelopen zaterdag. Tuincoach Caroline de Vlaam wipte daarbij de eerste tegel in de Stratosfeerstraat. 

 

Het weer wordt steeds extremer: met hogere temperaturen in de zomer en hevigere regenbuien. Meer groen in de straten helpt tegen hittestress en wateroverlast. Ook leven mensen gezonder als de omgeving groener is. Daarom willen we werken aan vergroening van de leefomgeving. Het NK tegelwippen is een manier om dit te bevorderen. Deze landelijke wedstrijd wordt sinds twee jaar georganiseerd. In de Drechtsteden strijden Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Dordrecht met elkaar.

Bron: Dordt Centraal