Autobrand3DORDRECHT – Op verschillende plekken in Krispijn en Crabbehof staan er informatieborden op straat om bewoners en voorbijgangers te wijzen op de uitzending van Bureau Rijnmond . Tijdens deze uitzending zal er aandacht besteed worden aan verschillende brandstichtingen. In deze wijken zijn in januari in korte tijd verschillende branden gesticht. Mogelijk bestaat er een verband tussen de branden, aldus de politie.

 

 

 

 

Zaterdagnacht 23 januari werd rond half vier een auto in brand gestoken op de Ruys de Beerenbrouckweg. Een week later, in de nacht van 30 januari, werd even na drie uur de ruit van een woning vernield in dezelfde straat. Die nacht waren er op drie plekken nog eens drie branden gesticht; achtereenvolgens ging het tussen kwart voor en kwart over vier om een in brand is gestoken kinderwagen op de Troelstraweg, een scooterbrand op het Van Bosseplantsoen en opnieuw een scooterbrand aan de Jacob Marisstraat. Deze laatste stond tegen een woning aan,  waarbij de woning ook vlam vatte. Er vielen daarbij geen gewonden.

De politie zoekt hulp van eventuele getuigen om uit te zoeken of en wat het verband is tussen de branden. Bel 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.