Gemeente verplaatst rioolkast Hazelaarlaan DordrechtDORDRECHT – Het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht legt zich neer bij het oordeel van de rechter in de zaak van de rioolkast aan de Hazelaarlaan. Dat betekent dat de gemeente de rioolkast en -pomp zal verplaatsen.

 

 

 

 

 

Het college vindt nog steeds dat er vorig jaar een goede oplossing is gevonden door de regelkast te verkleinen, waardoor deze vanuit de woning niet of nauwelijks zichtbaar is. De rechter is het daar echter niet mee eens. Volgens de rechter moet de gemeente zich houden aan eerdere toezeggingen. Daarnaast vindt de rechter dat de verkleining van de kast en de geboden compensatie niet opwegen tegen het nadeel dat de eigenaar ondervindt. Het argument van de gemeente dat de kosten van verplaatsing onverantwoord hoog zijn is voor de rechter niet voldoende.

De gemeente gaat nu voortvarend aan de slag met het plan om de rioolpomp te verplaatsen naar Dubbelsteynlaan Oost; een technisch complexe oplossing met zeer hoge kosten en tijdens de werkzaamheden overlast voor de omgeving. De rechter stelt in zijn uitspraak een niet onderbouwde uitvoeringstermijn van verplaatsing binnen het jaar. Het college stelt vast dat die termijn erg ambitieus is. Mede omdat de gemeente niet alle aspecten in eigen hand heeft. De gemeente kan niet tot het onmogelijke worden gehouden, maar het college wil zich een betrouwbare overheid tonen en deze kwestie nu afronden. Daarom heeft het college besloten de zaak niet te verlengen met een hoger beroepsprocedure.

Bron: Dordt Centraal