Zoeken
ambulance-DORDRECHT – Het aantal meldingen dat de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid maakt bij Veilig Thuis van mogelijke mishandeling of verwaarlozing is in 2021 weer iets gestegen naar 363. In het eerste coronajaar 2020 daalde dit aantal plotseling sterk naar 330, komend vanaf 439 in 2019.

 

 

 

 

Die daling kwam vermoedelijk doordat in 2020 veel minder ambulanceritten plaatsvonden als gevolg van de pandemie. “We kwamen daardoor minder bij mensen thuis en zodoende zagen onze hulpverleners ook minder signalen van bijvoorbeeld partnergeweld, kindermishandeling en ouderenuitbuiting”, aldus directeur Hans Janssen. “Als we minder zien, kunnen we ook minder melden.”

 

Lees meer op : https://dordtcentraal.nl/actueel/meer-ambulanceritten-leiden-tot-meer-meldingen-meer-meldingen-bij-veilig-thuis/