Zoeken
Ondanks vuurwerkverbod toch vuurwerk boven de stad van DordrechtZWIJNDRECHT – In Zwijndrecht en Heerjansdam is tijdens de jaarwisseling voor zeker 43.000 euro aan schade aangericht aan gemeentelijke eigendommen. Dit is bijna vier keer zoveel als vorig jaar, toen er voor 11.095 euro aan werd vernield.

 

 

 

 

Hoewel er dit jaar een vuurwerkverbod gold, is vrijwel alle schade veroorzaakt door zwaar, illegaal knalvuurwerk. Wethouder Jacqueline van Dongen (Openbare Ruimte) noemt het “verwerpelijk gedrag”.  Opvallend is dat de eerste schademeldingen al in oktober vorig jaar werden gedaan. Aanzienlijk vroeger ten opzichte van voorgaande jaren, toen de eerste meldingen begin december binnenkwamen. De gemeente had van tevoren volop preventieve maatregelen genomen. Zo werden onder meer 125 afvalbakken voorzien van een zogenoemde vuurwerkklep en werden 19 schommelmanden op speelplekken tijdelijk verwijderd.

Lees meer op : https://dordtcentraal.nl/actueel/schade-tijdens-jaarwisseling-verviervoudigd-in-zwijndrecht/