Zoeken
Shorttrackers in de rij om binnen te komen voor start WK Shorttrack DordrechtDORDRECHT – Dordrecht vormt vanaf donderdag opnieuw het decor voor een belangrijk internationaal shorttrackevenement. Tijdens de ISU World Cup 4 in de Sportboulevard Dordrecht (25-28 november) zijn de laatste olympische startbewijzen binnen te halen. Verschillende deelnemers zijn ter voorbereiding op de wedstrijden al neergestreken in Dordrecht. 

 

 

 

 

De selectiecommissie van de KNSB heeft zondag de namen bekendgemaakt van de rijders die in Dordrecht in actie komen. Het Shorttrack TeamNL bestaat bij deze World Cup, die dus tevens dient als laatste olympische kwalificatiewedstrijd, uit de volgende twaalf rijders:

Vrouwen:
Suzanne Schulting (voorselectie)

Xandra Velzeboer

Selma Poutsma

Yara van Kerkhof

Rianne de Vries

Georgie Dalrymple

 

Heren:
Itzhak de Laat (voorselectie)

Jens van ’t Wout

Sven Roes

Dylan Hoogerwerf

Sjinkie Knegt

Daan Breeuwsma

 

Rijders met ‘voorselectie’ achter hun naam, verdienden hun plaats in TeamNL op basis van hun prestaties bij de laatste World Cup, afgelopen weekeinde in Debrecen (Hongarije). De andere rijders zijn aangewezen door de selectiecommissie. Het Nederlandse shorttrackteam, dat dit weekeind bij de World Cup in Debrecen vijf medailles haalde (vier keer goud, een keer brons), moet in Dordrecht de laatste olympische startbewijzen nog zien te bemachtigen.

 

Geen publiek
De wedstrijden in Dordrecht worden vanwege de recente coronamaatregelen verreden zonder publiek. Het programma van deze wedstrijden en andere actuele informatie is te vinden op schaatsen.nl.

 

Bron: Dordt Centraal