Geldige QR-code DordrechtREGIO – Vanaf aankomende zaterdag zijn op meer plekken een mondkapje en een coronatoegangsbewijs verplicht. Het aantal coronapatiënten in ziekenhuis neemt namelijk snel toe.

 

 

 

Het RIVM verwacht dat er de komende maanden 500 corona-patiënten bij komen op de IC. Om ervoor te zorgen dat iedereen goede zorg kan blijven houden, heeft het kabinet extra maatregelen genomen. Die moeten de kwetsbaren beschermen tegen de toegenomen verspreiding van het virus. Met ingang van zaterdag moet je weer een mondkapje op in publiek toegankelijke gebouwen zoals supermarkten, winkels en bibliotheken. Ook in het openbaar vervoer geldt een mondkapjesplicht.  Dat is inclusief de perrons en bij tram- en bushaltes. 

Scholen

Een mondkapje is ook verplicht in mbo-scholen, hogescholen en universiteiten wanneer studenten zich verplaatsen. Als je zit, mag het mondkapje af.

Contactberoepen

Wie naar kapper of schoonheidsspecialiste gaat, moet ook een mondkapje dragen. Dat geldt zowel voor de klant als de dienstverlener. Deze mondkapjesplicht is er voor alle contactberoepen. 

 

Kijk voor nadere informatie over de maatregelen op de website van de rijksoverheid.