ZWIJNDRECHT – Het spoor vanaf Kijfhoek tot aan de Moerdijkbrug is een belangrijke route voor goederenvervoer. Om de veiligheid op het spoor en de omgeving te behouden, voert de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid

 

 

 

 

 

regelmatig inspecties uit op en rond het spoor. Op 27 en 28 oktober worden op diverse plekken in Zwijndrecht en Dordrecht waterwinningstesten uitgevoerd door de brandweer en de gemeente, in samenwerking met ProRail en Waterschap Hollandse Delta. De testen zijn bedoeld om te zien of er genoeg water in de sloten zit. Daarbij letten zij vooral hoeveel bagger erin zit. Goed en voldoende bluswater is nodig bij een ongeluk op het spoor. De brandweer kan dan een brand blussen, een wagon met gevaarlijke stoffen afkoelen of een giftige wolk ‘neer slaan’. De brandweer wil zeker weten dat er bij een ongeluk voldoende water is en dat de pompen niet verstopt raken. Aan de test doen twee auto’s van de brandweer mee.

Bijwonen waterwinningstesten
U bent van harte uitgenodigd om op woensdag 27 oktober om 13.30 uur de waterwinningstest aan de Buitendreef in Zwijndrecht bij te wonen. Experts van Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, Prorail en gemeente Zwijndrecht zijn aanwezig om uitleg te geven over de testen.