Verdachte geurtjes in de OndermijningsbusPAPENDRECHT – De Ondermijningsbus stond gisteren op het plein naast het gemeentehuis van Papendrecht. Reden voor onder meer waarnemend burgemeester Annemiek Jetten om even een kijkje te gaan nemen. Via deze ‘interactieve belevingsbus’ geeft de gemeente voorlichting over ondermijnende criminaliteit.

 

 

 

Ondermijningsbus

De Ondermijningsbus leert inwoners spelenderwijs over bijvoorbeeld de gevaren van een hennepkwekerij en de productie van (synthetische) drugs, hoe men signalen van diverse vormen van ondermijnende criminaliteit kan herkennen en waar men deze vervolgens kan melden. Dat kan anoniem via www.meldmisdaadanoniem.nl of het telefoonnummer 0800-7000.

 

Burgemeester Jetten bezocht de Ondermijningsbus vanmiddag ook: ‘ik heb het ervaren als een fijne en laagdrempelige manier om het onderwerp ondermijning onder de aandacht te brengen bij onze inwoners. Dat is mooi want met de hulp van onze inwoners kunnen wij als gemeente samen met de politie ondermijning verder bestrijden en tegengaan. We gaan samen voor een eerlijk en veilig Papendrecht.’

Bron: Dordt Centraal