28022010-Alexander-Pechteld-D66-bezoekt-centrum-Dordrecht-TstolkDORDRECHT – Voormalig raadslid Jan Willem van Dongen is afgelopen zondag 26 september overleden. Jan Willem speelde sinds 1996 een belangrijke rol in de gemeenteraad voor D66. Voor zijn jarenlange inzet in de raad ontving hij in januari 2011 de D66-erepenning uit handen van Alexander Pechtold. Later dat jaar ridderde burgemeester Arno Brok hem met een koninklijke onderscheiding.

 

 

 

Daarna besloot Jan Willem zich te kandideren voor de Provinciale Staten van Zuid-Holland. In de periode 2011 – 2015 was Jan Willem lid van de D66-Statenfractie van Zuid-Holland, die in deze periode een sprong van een naar vijf leden. Na 20 jaar in de oppositie was de jarenlange politieke raadservaring van Jan Willem een welkome toevoeging in de nieuwbakken coalitiepartij in het college van Zuid-Holland.

Voor de nieuwe fractie was hij soms de politieke coach, maar hij stootte met zijn adviezen nooit iemand voor het hoofd. Dit omdat hij gericht was op samenwerking en teamwork. Jan Willem vervulde de functie van vicefractievoorzitter, Commissievoorzitter, lid van het Presidium en was daarnaast woordvoerder op ondermeer Verkeer en Vervoer, inclusief de lastigere dossiers zoals de Blankenburgtunnel, de Rijnlandroute en de RijnGouwelijn.

Bron: Dordt Centraal