Zoeken
0709201DORDRECHT – Acht Dordtse rondvaartbedrijven, met samen dertien schepen, hebben zich verenigd in het Kleinschippersgilde. Een oeroude Dordtse naam voor binnenvaartschippers die zich al eeuwen geleden verenigden en hun gildehuis aan de Riedijk hadden, met daar nog steeds een fraaie gevelsteen.

 

 

 

 

Dordrecht is ontdekt door toeristen. En de stad is toch echt het mooiste vanaf het water. Er komen steeds meer rondvaartbootjes die de toeristen van Dordrecht laten genieten. Ook de Biesbosch is voor varende toeristen in trek. Het moderne Kleinschippersgilde wil de belangen behartigen van de aangesloten bedrijven, maar ook zorgen dat de kwaliteit van schippers, schepen en bedrijven op een hoog pijl blijft en zelfs hoger wordt. Met de gebundelde kennis van schippers en bedrijven, zowel op toeristisch als maritiem gebied, wil het Kleinschippersgilde gemeentes en instanties adviseren, ondersteunen en actief meedenken over de complexe (toeristische) maritieme regio. 

Lees meer op : https://dordtcentraal.nl/actueel/rondvaartbedrijven-bundelen-krachten-in-kleinschippersgilde/