Zoeken
Felicitatie eerste starterslening Soembastraat DordrechtDORDRECHT – De starterslening is al zes keer verstrekt. Starters op de woningmarkt kunnen de lening al vanaf 1 januari 2021 aanvragen. Vandaag kreeg de eerste huizenkoper met een starterslening een felicitatiebloemetje van wethouder Wonen Marco Stam.

 

 

 

Met een starterslening kunnen starters in Dordrecht gemakkelijker een huis kopen. De startersleningen was voor mevrouw Van der Aar het laatste zetje om de gewenste woning te kunnen kopen. Wethouder Wonen, Marco Stam: “We zijn als gemeente blij dat we mensen hier echt mee kunnen helpen”.

Overbruggen
De starterslening helpt met het overbruggen van het aankoopbedrag en de maximale hypotheek van een woning. Sinds januari zijn er 15 aanvragen in behandeling genomen door het SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten) die de starterslening verstrekt. Hiervan zijn zes leningen tot nu toe verstrekt. Voor de 15 aanvragen is nu ongeveer de helft van de beschikbare middelen (totaal 1 miljoen euro) uitgeleend of gereserveerd. Aanvragen kan dus nog steeds.

Bron: Gemeente Dordrecht