Zoeken
Sombere Dodenherdenking Sumatraplein DordrechtDORDRECHT – De Dodenherdenking op het Sumatraplein vond gisteravond plaats zonder publiek. Burgemeester Kolff en, namens de gemeenteraad, David Schalken-den Hartog legden een krans bij het monument.

 

 

 

Kolff hield een toespraak en de voorzitter van het Centraal Comité Oranjedag Dordrecht en kinderburgemeester Lucas van Dijk sloten de herdenking af met het plaatsen van een krans ter nagedachtenis aan allen die sinds 1940 in oorlogssituaties en bij vredemissies zijn omgekomen. Hans Kloppert, Chairman/President bij Jubal drum & bugle corps, blies gisteren een indrukwekkende The Last Post op de Lange IJzerenbrug richting de Grote Kerk. Ondanks de storm en regen kwamen mensen de straat op om te luisteren. onder de stromende regen en veel wind werd ook op de molen om 20 uur de dodenherdenking gedaan . Voor de muzikanten op molen Kijck over den Dijck was het helemaal afzien maar ook hier werd het (juist daardoor) een indrukwekkende dodenherdenking. Na de herdenking werd het droog met een licht zonnetje.

Op deze Bevrijdingsdag zijn alle festiviteiten geannuleerd. Wel wordt iedereen opgeroepen om de vlag in top te hangen. En online gebeurt er van alles. De veertien Bevrijdingsfestivals bieden samen een programma aan met ruim tweehonderd optredens en activiteiten. Het is allemaal gratis te beleven, van acht uur ’s morgens tot middernacht, op bevrijdingsfestivals.nl.

Bron : Dordt Centraal