Zoeken
Oude documenten aangetroffen tijdens sloop Kromhout DordrechtDORDRECHT – Op het terrein aan het Kromhout waar ooit de DMI, de Dordrechtse Melkinrichting, was gevestigd, zijn slopers druk bezig de oude, verkrotte panden te slopen.

 

 

 

Op deze locatie aan de Spuihaven gaat ontwikkelaar Holtburgh Capital uit Dordrecht het project Kromhout aan het Water bouwen, dat bestaat uit 41 koopappartementen, verdeeld over drie bouwblokken. De slopers kwamen vorige week nog een bijzondere herinnering tegen aan de melkfabriek.

Onder de vloer van één van de panden troffen de slopers documenten aan van de ‘NV Dordrechtse Melkinrichting’. Het gaat onder meer om documenten uit 1897 en 1909 over de aandelenuitgifte van de NV en iets wat op een bezorglijst lijkt. De documenten hangen vooralsnog ingelijst in het ‘sloopmuseum’ van het Dordtse sloopbedrijf Gebr. StNicolaas aan de Planckstraat. Dit is de bedrijfskantine, waar meer toevallige sloopvondsten worden ‘tentoongesteld’. Van de oude melkfabriek blijft overigens de oude schoorsteenpijp als herinnering staan. Deze wordt gerestaureerd en uiteindelijk fraai uitgelicht.

Bron: Dordt Centraal