Fietstunnel krijgt kleurtje onder N3 DordrechtDORDRECHT – Een groepje graffitimakers uit Dordrecht tovert dit weekend de fietserstunnel bij de Dubbeldamseweg Zuid onder de N3 om in een ‘snoeptunnel’. Het idee ontstond vorig jaar, toen initiatiefnemer Bram Verbrugge bijna dagelijks met zijn vrouw en dochters door de tunnel wandelde.

 

 

 

“In de coronatijd gingen we, net als veel andere Dordtenaren, opeens veel wandelen”, vertelt Bram. “Om in het Dubbelmondepark te komen, moesten we altijd door deze grauwe en vervallen tunnel. Mijn dochter van 5 vroeg opeens of ik niet wat moois kon maken in de tunnel en dat vond ik een heel goed idee”, vertelt Verbrugge. Als graffitikunstenaar is hij gewend om grote oppervlakken aan te pakken. “Ik spuit vaak graffiti in opdracht op kinderkamers, voor sportscholen en bedrijven. Het idee is om de tunnel te adopteren, zoals bedrijven in Dordrecht ook rotondes kunnen adopteren en onderhouden. Zo kost het de gemeente niets en hebben Dordtenaren toch een mooiere stad. De gemeente was direct enthousiast.”

Candyland
Ook Rijkswaterstaat wilde graag meewerken en dus gaat Verbrugge dit weekend, iets later dan gepland, met een groep vrienden aan de slag. Deze vrijdag werd vast de kleurrijke achtergrond op de tunnelwanden aangebracht. Zaterdag en zondag komt de graffiti erop. Het thema: snoep. Bram: “Het wordt een soort candyland met ijsjes, lolly’s en snoepjes. Kleurrijk en vrolijk. We willen het in één weekend af krijgen.”