Zoeken
Maatregelen brandbeheersing parkeergarage VeemarktDORDRECHT – Het college wil in gemeentelijke parkeergarages betalen per minuut invoeren. Nu betaal je daar nog per uur. Het wordt daardoor aantrekkelijker om in de parkeergarage te parkeren. Tegelijkertijd stelt het college de gemeenteraad voor het verschil in tarief tussen parkeren in de garage en op straat te vergroten.

 

 

 

Nu al zijn in Dordrecht de parkeertarieven in garages lager dan op straat. Zo worden parkeerders verleid zoveel mogelijk te kiezen voor de parkeergarage in plaats van op straat een plek te zoeken. Dat komt de leefbaarheid en bereikbaarheid van het centrum ten goede, is het idee. Bovendien leidt garageparkeren doorgaans tot een langere verblijfsduur in de stad dan parkeren op straat. In het coalitieakkoord is afgesproken de zogeheten tariefdifferentiatie tussen parkeren op straat en in de garages verder door te voeren.

Lees meer op : https://dordtcentraal.nl/actueel/betalen-per-minuut-in-gemeentelijke-parkeergarages/