Zoeken
15012021-Eerste-vaccinatie-tegen-corona-aan-zorgmedewerkers-DeetosSnelhal-Dordrecht-Tstolk-007REGIO – In de regio Zuid-Holland Zuid is de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus vastgesteld. Dat meldt de GGD ZHZ. Bij een uitbraak onder personeel en patiënten van een praktijk voor fysiotherapie in Gorinchem.

 

 

Er zijn tot nu toe achttien personen positief getest op het coronavirus. Nadat zij klachten kregen en zich lieten testen, is bij hen een testmonster afgenomen. De GGD ZHZ is direct gestart met bron- en contactonderzoek. Aangezien er een link bestaat met Zuid-Afrika is er verder onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus. Tot op heden is bij enkele monsters de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus aangetroffen. De GGD ZHZ start per direct een uitgebreid en gericht onderzoek rond de praktijk voor fysiotherapie, om de verspreiding van deze variant van het virus in kaart te brengen.

Lees meer op : https://dordtcentraal.nl/actueel/coronavariant-uit-zuid-afrika-in-regio-vastgesteld/