Zoeken
Teststraat GGD ZHZ Calandstraat DordrechtREGIO – De voorbereiding op het vaccineren van het zorgpersoneel verloopt zo voorspoedig dat de GGD ZHZ heeft besloten eerder te starten.

 

 

 

De GGDZHZ start niet op 18 januari, maar al op vrijdag 15 januari met de vaccinaties in de sporthal van DeetosSnel aan de Vorrinklaan in Dordrecht. Zorgmedewerkers worden vanaf 4 januari via hun eigen werkgever uitgenodigd een afspraak te maken voor de vaccinatie door de GGD. Zij kunnen via een landelijk telefoonnummer een afspraak maken. Het landelijk callcenter zal de eerste afspraken dus inplannen op 15 januari. Zorgmedewerkers kunnen zelf kiezen in welke regio zij zich wil laten vaccineren, maar nog niet in alle regio’s wordt voor of op 15 januari van start gegaan met het vaccineren.

Het vaccin wordt twee keer toegediend met een tussenpauze van 21 dagen. Dat betekent dat zorgprofessionals die zich aanmelden, in de periode van vaccinatieweek 1 tot en met 3 de eerste vaccinatieprik toegediend krijgen. In vaccinatieweek 4 tot en met 6 ontvangen zij de tweede prik.
De eerste cyclus eindigt, door de eerdere start, op 26 februari. Op die datum hebben alle zorgmedewerkers in de regio ZHZ twee vaccinaties gekregen.

Bron : Dordt Centraal