Zoeken
Nieuwe ontvangstruimte en uitleg ASZ Dordtwijk DordrechtDORDRECHT – De mondkapjesplicht gaat dinsdag 1 december in. Vanaf morgen is het verplicht om een mondkapje te dragen in publieke binnenruimten.

 

 

 

Het Albert Schweitzer ziekenhuis pakt het anders aan. Daar blijft het dragen van een mondkapje een ‘dringend verzoek’. Ziekenhuizen hebben de mogelijkheid om eigen regels te hanteren. Het Albert Schweitzer ziekenhuis geeft al sinds 3 oktober het dringende verzoek om een mondkapje te dragen. Veel mensen houden zich aan de regel, maar er is ook een relatief grote groep mensen die zich er niet aan kunnen houden, zoals longpatiënten. Het ziekenhuis doet niet mee aan de mondkapjesplicht omdat zij niet zelf kunnen handhaven. ‘Daarvoor zijn opsporingsambtenaren nodig. Wij willen niet dat in ons ziekenhuis mensen in een kwetsbare positie staande worden gehouden en een boete van 95 euro krijgen. Wij lossen het zelf op met onze patiënten en bezoekers’, schrijft het ziekenhuis.

Lees meer op : https://dordtcentraal.nl/actueel/mondkapje-niet-verplicht-in-albert-schweitzer-ziekenhuis/